Hakkımızda

Piyano, dünyada ve ülkemizde çocuk ve gençlerin ilgi duyduğu çalgılardan biri olma özelliği taşımaktadır. Piyano Alanya özelinde Alanya Güzel Sanatlar Lisesi ve ALKÜ Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği programında eğitimi verilen bir çalgıdır. Bunun yanında müziği seven, müzik sanatına önem veren, müziğin çocuğun gelişimindeki etkilerini bilen ailelerimiz çocuklarına küçük yaştan itibaren özel piyano eğitimi aldırmaktadırlar. Müziği oluşturan 4 öğe vardır. Bunlar Besteci, İcracı, Dinleyici ve Eleştirmenlerdir. Yarışma ve Festival Alanyalı genç piyanistlere eğitimlerini aldıkları piyano ile çalıştıkları eserleri seslendirebilecekleri, birbirleriyle iletişim kurabilecekleri, ülkemizde ve dünyada ün yapmış piyanistlerle tanışma ve çalışma olanakları sağlamayı amaçlamaktadır.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ile Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ)’nün ortaklaşa düzenlediği yarışma ve festivalden elde edilecek gelirin tamamı ile piyano alınacak, alınan piyanolar 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen büyük depremden etkilenen şehirlerimizdeki Bilim Sanat Merkezlerine Alanya’mız adına bağışlanacaktır.

Yarışma ve Festivalin Alanya kültür/sanatına sağlayacağı katkıyı önemseyen ve etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan ALTSO Başkanı Sayın Eray ERDEM ve ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet TÜRKDOĞAN’a teşekkür ederiz.